Skip to content Skip to footer
0 items - €0.00 0

Over ons

¡Encantada!

Wij zijn Sasja en Therese. Vanaf de basisschool zijn wij al vriendinnen en naarmate wij ouder werden, groeiden ook onze interesse voor interieur en de styling hiervan.

Sasja's stijl is wat rustiger en houdt veel van aardetinten. Zij heeft in de jaren een liefde ontwikkeld voor fotografie. Therese houdt van kleur en het combineren van verschillende stylen en heeft jarenlang gewerkt in een interieurwinkel waar zij ook interieuradvies gaf.

In 2020 verhuisden Sasja met haar gezin naar Zuid Spanje en zo ontdekten wij de handbeschilderde cerámica en werden spontaan verliefd op deze Spaanse ambacht.

In 2023 verhuisden Therese met haar gezin ook naar Spanje. Vanuit Spanje runnen wij Lenta Living en om de paar weken komt er een nieuwe levering met heel veel mooie handgemaakte items vanuit Spanje naar Nederland.

Naast onze liefde voor de cerámica zijn wij beide onze droom aan het verwezenlijken. Wij hebben allebei een eigen verbouwingsproject op 2 verschillende locaties in Andalusië waar wij uiteindelijk gasten willen ontvangen. Hier gaan wij uiteraard een Lenta touch aan gaan geven.

Cerámica Andalucía

In Andalusië vind je nog de keramiek die op traditionele manier wordt gemaakt en beschilderd in kleine familiebedrijven. Deze ambacht gaat eeuwenlang terug in de tijd. Ieder gebied staat gekenmerkt voor zijn eigen manier van schilderen en gebruikt pigmenten uit zijn eigen streek.

Wij werken met verschillende Cerámica bedrijven om jullie de diversiteit van de keramiek aan te kunnen bieden.

Ieder item wordt nog steeds met liefde beschilderd en dit maakt ieder item uniek; een handbeschilderd kunstwerk uit Zuid Spanje.

Het proces:
Allereerst worden de stukken gevormd uit rode klei. Deze laten zij eerst drogen in de zon, afhankelijk van het weer en het seizoen verschilt deze droogtijd. Dan gaan de stukken de oven in. Zodra ze uit de oven komen, worden ze eerst ondergedompeld in wit of crème pigment. Her wordt de beschildering op getekend. Hier gaat een laag vernis/glazuur overheen en dan weer terug de oven in.

Het hele proces is erg delicaat en elke stap heeft zijn tijd nodig.

Het aardewerk kan in de vaatwasser, maar blijft mooier als je het met de hand afwast.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Lenta Living nieuwsbrief

We beloven je dat we je nooit spam sturen.

× Hulp nodig?