Cerámica

Cerámica Andalucía

In Andalusië vind je nog de keramiek die op traditionele manier wordt gemaakt en beschilderd in kleine familiebedrijven. Deze ambacht gaat eeuwenlang terug in de tijd. Ieder gebied staat gekenmerkt voor zijn eigen manier van schilderen en gebruikt pigmenten uit zijn eigen streek. Wij werken met verschillende Cerámica bedrijven om jullie de diversiteit van de keramiek aan te kunnen bieden.

Ieder item wordt nog steeds met liefde beschilderd en dit maakt ieder item uniek; een handbeschilderd kunstwerk uit Zuid Spanje.

Het proces:
Allereerst worden de stukken gevormd uit rode klei. Deze laten zij eerst drogen in de zon, afhankelijk van het weer en het seizoen verschilt deze droogtijd. Dan gaan de stukken de oven in. Zodra ze uit de oven komen, worden ze eerst ondergedompeld in wit of crème pigment. Hier wordt de beschildering op getekend. Hier gaat een laag vernis/glazuur overheen en dan weer terug de oven in.

Het hele proces is erg delicaat en elke stap heeft zijn tijd nodig.

Wij raden aan om de keramiek met de hand af te wassen. Het kan in de vaatwasser, maar dan is er meer kans op dat de lijntjes meer zichtbaar worden en de verflaag wordt aangetast.

Search for products (0)

Back to Top

Onze levertijd is 3 werkdagen.

Product has been added to your cart
× Chat?